• Montažne kuće HRAST MONT
  • Panonska bb, 22 305 Stari Banovci
  • +381 60 300 6256

Faze izgradnje

Postavljanja temelja
Temelji se razlikuju od onih koji se kopaju kod klasičnih kuća. Dubina temelja je oko 40 do 50 sm, a širina stope oko 35 sm. U temelj se ugrađuje i gromobranska traka koja se vezuje za armiranu korpu.

Postavljanje spoljnih zidova
Faze izgradnje montaže kuće, Hrast Mont, Banovci - Beograd, SrbijaNaša kompanija za spoljne zidove upotrebljava suvu jelovu građu koja se hemijski štiti od napada insekata, mikroorganizama i ostalih štetočina. Ova zaštita je nanesena u tri sloja.
Konstrukcija je od horizontalnih i vertikalnih greda koje su spojene lepkom i šrafovima, a na uglovima su postavljeni metalni pocinkovani profili radi ojačanja. Na ovu konstrukciju sa obe strane su postavljene OSB ploče debljine od 11 mm, dok se unutrašnjost ispunjava mineralnom vunom.

Sa spoljašne strane se stavlja sloj stiropora debljine od 5 do 7 sm, a preko njega se stavlja mreža i akrilni malter. Sa unutrašnje strane zidova su postavljene gips-karton ploče debljine 12.5 sm.

Postavljanje pregradnih zidova
Konstrukcija pregradnih zidova se sastoji od panela koji su obloženi OSB pločama debljine 18 mm, a preko njih su montirane ploče od gips-kartona(knauf) debljine 9.5 mm. U unutrašnjosti se postavlja mineralna vuna koja ima izolacionu funkciju.

Krov i potkrovlje
Kod montažnih kuća sa potkrovjem radi se rešetkasta noseća konstrukcija preko koje se postavljaju daske debljine od 25 mm, a na njih vodonepropusna folija koja omogućava zaštitu od prokišnjavanja. Iznad folije se postavljaju crepovi, aluminijumske table ili šindra.

Plafon
Postavljen je roštilj od aluminijumskih profila na koji se montira termoizolacija od mineralne ili staklene vune koja je upakovana sa folijom. Na tu konstrukciju se montiraju knauf ploče debljine 12,5 mm.

Montaža i povezivanje instalacija
Kroz konstrukciju zidova su postavljena rebrasta creva kroz koja su provučeni kablovi za struju, telefon, internet.
Kanalizaciona i vodovodna mreža se radi paralelno sa konstrukcijom zidova, koriste se plastične cevi i creva koji se fikisraju za zidove sa unutrašnje strane,  a  izvodi se postavljaju prema podnesenom planu kuće.
Kroz zidove i pod u toku gradnje a po želi klijenta mogu da se ugrade i instalacije za podno ili centralno grejanje.

Građevinska stolarija
Vlasnik kuće može da bira prozore i vrata po svojoj želji, ali preporuka HrastMonta je PVC stolarija sa ramovima od 5 i 6 komora i sa dvostrukim staklom. Ulazna vrata investitor sam bira dok su unutrašnja od medijapana (štokovi) i  iverice presvučena furnirom (krila).

Zaključak
Montažne kuće imaju svoje prednosti, i svako ko ima u planu da obezbedi sebi dom ili poslovni prostor, treba da izabere iskusnog i etabliranog proizvođača i izvođača radova, da se konsultuje sa profesionalcima.

Ovakav tip gradnje nudi puno mogućnosti i varijanti koje mogu da zadovolje sve potrebe i želje klijenata, a Hrast Mont svojim iskustvom i renomeom garantuje da nećete pogrešiti u svom izboru.


Copyright © 2016 ProBiz All rights reserved.